LAMSVLEES

Echt Amelander lamsvlees natuurlijk lekker!

Door de zilte grond en zeelucht is het lamsvlees van Ameland licht gezouten. Echt Amelander lamsvlees staat hoog aangeschreven vanwege die speciale “pré salé” smaak. Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de ziltige uitgesproken smaak. Ons Lamsvlees is echt Amelander lamsvlees dat wij zelf slachten en verwerken. Het vlees van het lam is geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De meest verkochte delen van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes. Deze zijn uitstekend geschikt om te braden of te roosteren. De lamsschouder kunt u braden of roosteren. De lams-ribbetjes zijn lekker om te stoven. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met lekkere verse kruiden zoals tijm, marjolein of oregano. Wij hebben voor u altijd vers echt Amelands lamsvlees. Ons assortiment bestaat uit:

  • zadelkotelet
  • lamsbout
  • lamsgehakt
  • lamsbiefstuk
  • lamsrollade
  • lamsgoulash
  • lamsshoarma
  • schenkels
  • lamsdrogeworst
  • lamsracks
  • lamspoule

De Zoute Weide

In het oostelijke deel van Ameland ligt het Nieuwlandsreid. Het is een gemeenschappelijke weidegebied van Amelander boeren. Een voor Nederland uniek kweldergebied van 400 hectare groot. Het gebied ligt buitendijks en heeft een open verbinding met de Waddenzee. Bij “springtij” kan het hele gebied overstroomd raken met zeewater. Dit gebeurt enkele malen per jaar in het winterseizoen. Afgezien van wat lage duinen bestaat het Nieuwlandsreid uit zoute weiden, begroeid met ziltminnende kweldervegetatie zoals Engels gras,duizendguldenkruid en rode zwenkgras. Er stromen een paar slenken doorheen die uitmonden in de Waddenzee. Bemesting met kunstmest vindt niet plaats. Ook worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Vanwege de belangrijke natuurwaarden is het Nieuwlandsreid aangewezen als beschermd natuurgebied. Het is onderdeel van Natura2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden.